Uutiset

12.12.2023MYK 85v-iltajuhlan valokuvat nähtävilläLue lisää »27.10.2023Edullisia yölippuja 85v-iltajuhlaan saatavillaLue lisää »27.10.2023Ohjeita iltajuhlaan la 11.11. tulijoilleLue lisää »8.5.2023MYK 85v -iltajuhla Kalastajatorpalla 11.11.2023Lue lisää »21.4.2023Alumniyhdistyksen jäsenmaksut 2020-23 ja stipendirahastoon lahjoituksetLue lisää »

Uusimmat blogikirjoitukset

Satunnaiset kuvat

dsc_2305
dsc_2306

Uusimmat kuvat

dsc_9478
dsc_9475
dsc_9472
dsc_9471
dsc_9469

MUNKKA ALUMNI UUTISKIRJE 1/2023

17.03.2023

Hyvä Munkan alumni

Alumnitoimissassa on ollut, pääasiassa korona-ajan johdosta, muutama vuosi hieman hiljaisempaa, kun erilaisten kokoontumisten järjestämisessä on jouduttu pitämmään taukoa. Yhteistoiminta koulun kanssa ja oppilaiden kannustaminen stipendien avulla on kuitenkin koko ajan ollut aktiivista.

Alkanut vuosi on taas juhlavuosi, ja monenlaista aktiviteettia tullaan näkemään. Alumniyhdistyksen talous on korona-ajasta hieman kärsinyt, koska emme ole tapahtumien puutteessa myöskään muutamaan vuoteen jäsenmaksuja tai stipendirahastolahjoituksia pyytäneet. Tämän uutiskirjeen lopussa on näistä maksuasioista tarkemmin.

Kutsut juhliin lähetetään sähköpostilla, perinteistä painettua Alumniviestiä ei nyt olla tekemässä. Kaikkien sähköposteja meillä ei ole, ja paljon on myös työpaikkavaihdosten takia vanhentuneita tietoja. Jaa siis tietoa ja välitä viestejä omaan kontaktiverkkoosi.

Torpalla tavataan!

 

MYK 85v -iltajuhla Kalastajatorpalla 11.11.2023

Koulu täyttää taas vuosia, ja alumniyhdistys järjestää perinteiset iltajuhlat Kalastajatorpalla lauantaina 11.11.2023. Tilat on jo varattu ja tarkempi suunnittelu on käynnissä. Merkkaa päivä kalenteriin ja levitä sanaa alumnikunnassa. Odotettavissa on taas munkkamaisen mukavat juhlat alumnien kesken.

ILMOITTAUDU JO NYT! Maksamalla Aikainen Alumni -hinnan 95 euroa yhdistyksen tilille FI66 1021 5000 1715 30 varmistat paikkasi juhlaan. Samalla maksulla voi ilmoittaa useampia alumneja. Kirjoita maksun viestikenttään osallistujien nimet ja yo-vuodet. Paikkoja Fiskikselle on rajoitettu määrä. 

 

Vuoden munkkalainen 2023 on Ari Sipinen

Tämän vuoden munkkalaiseksi on valittu arkkitehti Ari Sipinen. Ari pääsi Munkasta ylioppilaaksi vuonna 1984 ja opiskeli sen jälkeen Tampereella ensin rakennusarkkitehdiksi ja sittemmin arkkitehdiksi.

Nuorena arkkitehtinä Ari Sipinen työskenteli isänsä toimistossa ja sen jälkeen omassa, vuonna 2005 perustetussa toimistossaan. Ari nauttii arkkitehdin arjesta. Työ on vaihtelevaa, eikä se ole koskaan käynyt raskaaksi. Hektisen yhdessä tekemisen vastapainona työhön sisältyy myös rauhallista suunnittelua omissa oloissa.

Nuoresta pitäen liikunnalla on ollut iso rooli Arin elämässä. Nuorena hän pelasi koripalloa, missäpä muualla kuin ToPossa, nykyään lajeina ovat mm. padel ja salibändy. Urheilemisen ja kalastamisen lisäksi hän rentoutuu parhaiten rakentamalla ja remontoimalla.

Ari Sipinen valittiin lokakuussa 2022 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi Jyväskylän yliopiston kirjaston peruskorjauksen. Arkkitehti Ari Sipisen johtaman korjauksen myötä 1970-luvun kirjasto on saanut uuden elämän, vanhaa kunnioittaen.

Munkasta maailmalle -stipendiaatiksi valittiin Hertta Pauri

Munkkiniemen yhteiskoulussa vietettiin itsenäisyysjuhlaa ja lakkiaisia 2.12.2022. Juhlavan tilaisuuden avasi perinteinen lipputervehdys kera Mieskuoron esittämän Lippulaulun ja  Vapauden viestin vaihdon jälkeen koulun alumniyhdistys otti lavan haltuun ja jakoi Munkasta maailmalle -stipendin, jonka tänä vuonna sai lukion 1 D -ryhmän oppilas Hertta Pauri.

Hertta on lähdössä stipendin turvin vaihto-oppilaaksi Yhdysvaltoihin lukuvuodeksi 2023-24. Alumniyhdistyksen myöntämän stipendin arvo oli 5.000 euroa.

Noin kolmasosa koulun lukiolaisista on käynyt Munkassa myös peruskoulun yläasteen, Hertta on yksi näistä.

Hertta on positiivine ja jakaa mielellään hyvää myös muille, ja hän olikin itsenäisyysjuhlassa yhtenä Lukion ilmaisutaidon opiskelijoista esittämässä Aleksi Kiven klassikkonäytelmää Nummisuutarit. Hertta näytteli merimiehen tytärtä Jaanaa.

 

Munkan lukion pojille koripallon Suomen mestaruus!

Koululiikuntaliiton lukioiden koripallo lukuvuodelta 2022–2023 on saatu päätökseen. Munkan koripallolinjan pojat pelasivat kaksi turnausta, alkulohkon ja finaalin, ilman tappioita.

Järvenpäässä pelatussa finaaliturnauksessa avausvastustajaksi asettui Järvenpään lukio. Ottelu eteni Munkan tahdissa heti alusta alkaen. Tilanne oli puoliajalla 16 – 35 Munkalle. Ottelun toinen puolisko meni niinikään Munkan komennossa, koreja joukkueet tekivät tasatahtiin. Kotijoukkue Järvenpää kärsi selvän 50 – 71 tappion.

Toinen ottelu pelattiin heti ensimmäisen perään ja vastaan asettui Salon lukio. Munkka karkasi 8 minuutissa 25 – 9 johtoon, mutta jatkossa salolaiset terästäytyivät. Ottelun loppulukemat Munkalle 77 – 72 riittivät varmistamaan kultakantaan palaamisen kolmen vuoden tauon jälkeen. Yksi mestaruusviiri lisää seinälle.

 

70 vuotta sitten Munkassa koulunsa aloittaneet tapasivat

Kuvassa: 1 Kaarina Lindegren, 2 Esko Eräkangas, 3 Anita Konkka, 4 Sakari Nikolainen, 5 Marja Antman, 6 Maija Venho, 7 Rainer Brander, 8 Tuula Luomala, 9 Kaarina Oksala, 10 Liisa Koski, 11 Jaakko Kyläsalo, 12 Merja Lehtovirta, 13 Irmeli Backman, 14 Merja Oittinen, 15 Eeva-Liisa Miettinen, 16 Heljä Simojoki, 17 Eva-Liisa Martikainen, 18 Anna-Riitta Norri, 19 Tuula Mosander, 20 Kaarina Talpio (voim.opettaja), 21 Jaakko Rauramo, 22 Kaarle Nordestreng, 23 Juha Saarema, 24 Matti Heinistö, 25 Pirkko Nykänen, 26 Pentti Ypyä, 27 Kari Savolainen, 28 Pertti Honkala, 29 Kari Lajaste, 30 Anna-Marja Wäre, 31 Tellervo Ohtomies, 32 Sirkka-Liisa Sihvo, 33 Kerttu Mäntylä, 34 Marja Ala-Jääski, 35 Inkeri Lahdenpää, 36 Arja Puolanne, 37 Jyrki Vesikansa, 38 Sirkka Attila, 39 Pentti Walkama, 40 Kimmo Kalela. Kuvasta puuttuvat Eve Kokkonen, Esko Pohjanpalo ja Jorma Aslamo.

’Elämä on todellakin elämisen arvoista!’ 70-vuotta sitten opiskelunsa Munkassa aloittaneet alumnit kokoontuivat koululla 1.9.2022.

70-vuotta sitten Munkkiniemen yhteiskoulussa aloitti - silloinkin - innokas vuosiluokka opintonsa. Nyt hieman myöhemmin he kokoontuivat ja kohtasivat toisensa Munkan koululla aurinkoisen syyssään siivittämänä.

Tilaisuudessa kahvipöydän ääressä rehtori Aki Holopainen kertoi oman koulun ja yleensä koulutuksen nykytilanteesta, sen jälkeen alumnit tutustuivat koulutaloon ja nykyopiskelijoihin. Tämän jälkeen vuosikurssi -52 kävi läpi luokkakuvansa ja ”oppilaat” kertoivat kukin lyhyesti mitä viimeisen seitsemänkymmenen vuoden aikana on tapahtunut: on menty naimisiin, opiskeltu, tehty töitä, saatu lapsia ja lapsenlapsia.

Kuten tilaisuudessa läsnäolleet nykyiset Munkan opiskelijat totesivat, oli mielenkiintoista kuulla, millaista koulunkäynti on ollut aikaisemmin ja millaisia muistoja kouluajasta kenellekin on jäänyt. On huomattavaa, että tilaisuutta kunnioitti läsnäolollaan myös liikunnanopettaja Kaarina Talpio-Koskinen, joka työskenteli Munkkiniemessä vuodet 1952-1986. Kaarina oli yhden 70-vuotta sitten aloittaneen luokan luokanvalvoja ja hän täyttää kunnioitettavat 100-vuotta tänä vuonna 2023.

Vuonna 1952 koulun aloitti 172 oppilasta 4 luokalla. Heistä on elossa 110, joista kokoontumisessa koululla mukana oli 42  ja yllä olevaan kuvaan taltioitiin heistä 38.

Idea järjestää tämä 70-vuotistapaaminen syntyi marraskuussa 2021 Jyrki Vesikansan, Kimmo Kalelan ja Kaarle Nordenstrengin tapaamisessa. Suuren ja keskeisen työn porukan kokoon saattamiseksi teki Pertti Honkala, jonka kokoamalle sähköpostilistalle saatiin 90 nimeä, ja muutamalle löydettiin postiosoite Digi- ja väestötietovirastosta.

 

45 vuotta ylioppilaaksi pääsystä – ja taas koululla tavattiin

Munkan abien 1977 hieno tapaaminen pidettiin perjantaina 2.12.2022, jolloin tapasimme iloisissa jälleennäkemisen merkeissä. Olemme tavanneet noin viiden vuoden välein ja oli taas tosi mukava tavata koulukavereita.

Erityisen hienoa oli, että saimme kuulla rakkaan koulumme ajankohtaisia asioita rehtori Aki Holopaiselta ja työjärjestysvastaavalta sekä tietotekniikan ja lakitiedon opettajalta Pasi Anderssonilta. Heidän esitystään kuuntelimme juhlasalissa, jossa saimme viettää aikoinaan niin monet juhlat ja omat lakkiaiset sekä pakertaa ylioppilaskirjoituksissa keväällä 1977.

Aki ja Pasi kierrättivät meitä myös koululla, joka on muuttunut kovasti sitten omien kouluaikojemme. Osa meistä ei ollut varmaan käynyt koululla sitten vuoden 1977. Minä kyllä paljonkin, kun kaikki kolme lastamme ovat myös käyneet Munkan koulun ja lisäksi on tullut kannustettua lapsia ToPo-juniorien peleissä koulun hienossa liikuntasalissa.

Ilta jatkui hauskoissa merkeissä viereisessä tutussa ja peinteikkäässä Ukko-Munkissa eli Ugarissa. Paikalla meitä oli kolmelta rinnakkaisluokalta A, B ja C reilut 40.

Seuraavaa tapaamista odottaen. Sovittiin, että se pidetään ennen kuin 2027 ollaan riemuylioppilaita – ja nythän saamme hyvän syyn tavata paljon viittä vuotta nopeammin, kun koulun 85-vuotisjuhla lähestyy. Eiköhän tavata koko porukalla, ja laajemmallakin, iiltajuhlissa 11.11.2023. Torpalla tavataan!

Hannu Halila, yo 1977

 

Alumniyhdistyksen jäsenmaksut ja stipendirahastoon lahjoitukset

Yhdistys ei ole kolmena koronavuotena 2020-2022 kerännyt jäsenmaksuja, eikä myöskään stipendirahastolahjoituksia. Vaikka toiminta alumnien suuntaan on ollut vähäisempää, niin yhdistys on kuitenkin koulun suuntaan ollut aktiivinen ja tukenut oppilaita jakamalla vuosittain kannustestipendejä. Myönnetyt stipendit, etenkin vaihto-oppilaille myönnetyt Munkasta Maailmalle -stipendit, ovat taloudellisesti merkittäviä ja mahdollisia vain alumnien jäsenmaksujen ja stipendirahastolahjoitusten avulla.

JÄSENMAKSU ON VAPAAEHTOINEN, mutta toivomme mahdollisimman monen sen maksavan – emmekä pane pahaksemme, jos rästivuosiakin hieman huomioitaisiin. Vuosijäsenmaksu on 20,00 euroa ja stipendilahjoitus munkkahengen mukainen.

Maksut alumniyhdistyksen (Munkkiniemen yhteiskoulun seniorit ry) tilille FI66 1021 5000 1715 30. Ole ystävällinen ja muista maksun viestikenttään kirjoittaa oma nimesi ja minkä/mitkä maksut maksat. Voit samalla suorituksella maksaa myös useamman seniorin maksut.

12.12.2023MYK 85v-iltajuhlan valokuvat nähtävillä
27.10.2023Edullisia yölippuja 85v-iltajuhlaan saatavilla
27.10.2023Ohjeita iltajuhlaan la 11.11. tulijoille
08.05.2023MYK 85v -iltajuhla Kalastajatorpalla 11.11.2023
21.04.2023Alumniyhdistyksen jäsenmaksut 2020-23 ja stipendirahastoon lahjoitukset
17.03.2023MUNKKA ALUMNI UUTISKIRJE 1/2023
05.12.2022Munkasta maailmalle -stipendiaatiksi valittiin Hertta Pauri
02.12.2022Vuoden munkkalainen 2023 on Ari Sipinen
11.12.2019Kolme uutta Munkasta maailmalle -stipendiaattia
11.12.2019Ilkka Helenius on Vuoden munkkalainen 2020
05.11.2019Abi-huppareita kaivataan!
04.11.2019Alumni-lehti nro 23 on ilmestynyt
23.11.2018Vuoden munkkalainen 2019 on Aki Holopainen
15.11.2018Uusia Munkasta maailmalle -stipendiaatteja
15.11.2018Alumnipäivän antia ti 13.11.
07.11.2018KUTSU: ONNEN PÄIVÄT -musikaali 13.11. klo 18
08.10.2018Iltajuhlaliput loppu, kysy peruutuspaikkoja
17.09.2018Kuukauden kuva "historiaa"-palstalla
21.08.201880v-iltajuhla la 17.11.2018
17.11.2017Antero Vartia Vuoden munkkalaiseksi
06.11.2017Alumnipäivä koululla to 16.11.
05.05.2017Munkalle koulusolmio ja -huivi ensimmäisenä Suomessa
05.05.2017Uusi Alumni lehti - Senioriviesti Nro 22 on ilmestynyt
17.04.2017Koulun 80-vuotisjuhlat la 17.11.2018
17.04.2017Vuosikokousasioita
04.04.2017Vuosikokous ti 11.4. klo 18:15
18.11.2016Vuoden munkkalainen 2017 on Tuija Talvitie
04.11.2016Alumnipäivä koululla to 17.11.
04.11.2016Senioripäivä koululla to 17.11.
26.07.2016Riemugolf 2016
01.05.2016Vuosikokous 2016
24.03.2016Senioriviesti Nro 21 on ilmestynyt
26.11.2015Vuoden munkkalainen 2016 on Seppo Ainamo
08.11.2015Senioripäivä koululla ke 18.11.
23.04.2015Muistoja rehtoreista kaivataan!
16.03.2015Vuosikokouksen päätöksiä ja jäsenmaksu 2015
27.02.2015Aki Holopaisesta kouluneuvos
25.02.2015Senioriviesti Nro 20 on ilmestynyt
24.11.2014Vuoden 2015 munkkalainen valittu
24.10.2014Senioripäivän ohjelmamuutos!
22.10.2014Senioripäivä koululla 5.11.2014
12.05.2014Munkasta maailmalle -stipendi
02.05.2014Kaikki juhlakirjat nyt myynnissä
03.04.2014Jäsenmaksut 2014
03.04.2014Senioriviesti Nro 19 on ilmestynyt
04.03.2014Vuosikokous 12.3.2014
02.12.2013Tuhti paketti Munkka-tietoutta vaikkapa pukinkonttiin!
27.11.201312.12. Munkkiniemen kirjastossa esitys kirjasta "Munkasta maailmalle - Munkkiniemen yhteiskoulun historia 1938-2013"
05.11.2013Koulun historiateoksen kirjanjulkaisutilaisuus 7.11.
05.11.2013Oppilasmatrikkelin 1938-2013 kirjanjulkaisutilaisuus 6.11.
29.10.2013Ohjeita Fiskiksen iltajuhlaan 9.11. osallistuville
24.09.2013Muutama lisäpaikka iltajuhliin saatavilla
17.09.201375-vuotispäivien iltajuhla lähes täysi - kaikki syyskuun loppuun mennessä maksaneet ovat mahtuneet mukaan
04.07.20139.11. iltajuhlaan enää alle 300 lippua jäljellä
02.07.2013Munkkiniemen yhteiskoulu 75-vuotta marraskuussa 2013
02.07.2013Koulun historiateos ja oppilasmatrikkeli
11.03.2013Munkkiniemen senioriyhdistyksen vuosikokous 11.3.2013