Uutiset

12.12.2023MYK 85v-iltajuhlan valokuvat nähtävilläLue lisää »27.10.2023Edullisia yölippuja 85v-iltajuhlaan saatavillaLue lisää »27.10.2023Ohjeita iltajuhlaan la 11.11. tulijoilleLue lisää »8.5.2023MYK 85v -iltajuhla Kalastajatorpalla 11.11.2023Lue lisää »21.4.2023Alumniyhdistyksen jäsenmaksut 2020-23 ja stipendirahastoon lahjoituksetLue lisää »

Uusimmat blogikirjoitukset

Satunnaiset kuvat

dsc_9459
dsc_9461

Uusimmat kuvat

dsc_9478
dsc_9475
dsc_9472
dsc_9471
dsc_9469

Munkasta maailmalle -blogi

Rasmus: Mitä odotan vaihtovuodelta?

Keskiviikko 18.11.2015 klo 19.22 - Rasmus Parkkonen

Mitä odotan vaihtovuodelta?

Olen asunut koko elämäni ajan Suomessa ja vielä samassa kaupungissakin, joten tiedän jo aika hyvin minkälaista elämä täällä Suomessa on, mutta minulla on myös halu tietää , minkälaista elämä muualla maailmassa on. Vaikka olenkin käynyt aikaisemminkin ulkomailla ja nähnyt erilaisia kulttuureita, pelkkä viikon tai parin kestävä lomamatka ei riitä tutustumaan uuteen kulttuuriin, vaan haluan päästä itse elämään sitä maalle tyypillista elämää ja arkea. Haluan nähdä, miten asiat toisella puolella maailmaa hoidetaan, päästä kokemaan maan kulttuurille tyypilliset tavat ja perinteet. Odotan innolla pääseväni jatkamaan harrastuksiani vaihdossakin.

Vaihtarivuosi on haaste, joka antaa parhaimmillaan loistavan kielitaidon, elinikäisiä ystäviä ja roppakaupalla kokemuksia. Vaihto-oppilasaika antaa myös paljon elämänkokemusta, josta on varmasti hyötyä tulevaisuudessa. Vaihto-oppilasvuosi on ainutlaatuinen tapa päästä lähelle kulttuuria. Oma isäntäperhe, lähikoulu ja paikalliset kaverit luovat aidon kontaktin paikalliseen elämään.

Rasmus

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: stipendiaatti vaihto-oppilas

Rasmus: Miksi hain stipendiaatiksi?

Keskiviikko 18.11.2015 klo 19.20 - Rasmus Parkkonen

Miksi hain stipendiaatiksi?

Vastaus on hyvin yksinkertainen. Halusin kokea jotakin haastavaa, mutta unohtumatonta, aikuistua ja itsenäistyä sekä oppia uusista kulttuureista. Samalla vaihto antaisi myös uusia näkökulmia ja selkeyttäisi tulevaisuuden suunnitelmiani.

Jokaisen opiskelijan, joka lähtee vaihtoon ulkomaille, tulisi etsiä ja hakea stipendiä. Tämä koskee kaikkia opiskelijoita, myös lukiolaisia. Stipendi antaa lisäksi motivaatiota opiskeluun.

Näin julisteen, jossa mainostettiin Munkasta maailmalle –stipendiä ja päätin tarttua tilaisuuteen. Suosittelen lämpimästi muitakin, jotka harkitsevat vaihtoon lähtemistä hakemaan samaa stipendiä, sillä uskon, että vaihtovuodestani tulee ainutlaatuinen.

Rasmus

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: stipendiaatti vaihto-oppilas

Ensimmäinen Munkasta maailmalle -stipendiaatti

Keskiviikko 18.11.2015 klo 19.06 - Antti Kaihovaara

Ensimmäinen Munkasta maailmalle -stipendiaatti

Senioriyhdistyksen ensimmäinen vaihto-oppilasstipendi jaettiin koulun itse­näisyyspäivän juhlassa 5.12.2014. Useiden hakijoiden joukosta stipendiaatiksi valikoitui Rasmus Parkkonen. Koulun ja Senioriyhdistyksen yhteinen valintaraa­ti katsoi Rasmuksen parhaiten soveltuvan munkkalaisuuden, Munkkiniemen yhteiskoulun ja Suomen lähettilääksi. Hän lähtee 4.800 euron arvoisen stipendin avustamana lukuvuodeksi 2015-16 Yhdysvaltoihin. Lähtö on heinä-elokuussa ja paluu seuraavan vuoden kesä-heinäkuussa. 

Stipendi_Rasmukselle_05_12_2015.png

                              Senioriyhdistyksen edustajat Antti Kaihovaara ja Kari Leppänen luo­vuttivat stipendin Rasmus Parkkoselle itsenäisyyspäivän aattona 2014.

Seuraamme stipendiaatin vaiheita

Munkasta maailmalle –stipendiaatti jakaa ajatuksensa ja matkakokemuksensa meille senioreille ja koulun oppilaille. Senioriyhdistyksen stipendin saajille sisältyy velvollisuus kirjoittaa eräänlaista matkapäivä­kirjaa jo ennen matkaan lähtöä, matkan aikana ja sen jälkeen. Tarkoitus on, että mahdollisimman moni voisi saada virikkei­tä stipendiaatin koke­muksista. Näitä Rasmuk­sen kirjoituksia tullaan näkemään tuoreeltaan yhdistyksen verkkosivujen blogikirjoituksissa (www.munkkaseniorit.fi).

Pitkä historia vaihto-op­pilastoimintaa

Ensimmäinen vaihto-op­pilas Munkkiniemen yhteiskoulusta lähti USA:han kesäleirille vuonna 1950 ja ensimmäiset kaksi koko vuoden vaihto-oppilasta lukuvuonna 1951-52. Siitä läh­tien vaihto-oppilaita on vuosien mittaan MYK:sta lähtenyt lähes 400. Toiminta on omalta osaltaan ollut rakentamassa ainutlaatuista koulun henkeä, munkkalaisuut­ta. Nykyisessä globaalissa viestinnän ja talouden ympäristössä kansainvälinen verkostoituminen on tärkeässä roolissa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: stipendiaatti vaihto-oppilas